Al generaties lang staan wijn en tradities centraal in de familie Moser. Zelfs het verhaal achter dit ongewone wijndomein is opmerkelijk, aangezien het oorspronkelijk in 1952 door Josef Moser als kuiperij werd opgericht. Al snel werd de liefde van de familie voor wijnen hun speciale focus en ontwikkelde het bedrijf zich tot een wijnmakerij die al gauw bekend stond om haar productie van regionaal typische wijnen.
Uiteindelijk was het Alfred Mosers zoon Gernot Moser die internationale standaarden implementeerde in het liefdevol beheerde familiebedrijf en zo de basis legde voor de Moser-filosofie die nu door elke vezel van het bedrijf loopt: Kwaliteit kost tijd en ruimte.
Tegenwoordig strekken de uitgestrekte wijngaarden van het wijndomein Moser zich uit over een van Europa's vruchtbaarste wijnbouwgebieden: Gols in Burgenland, Oostenrijk. Een groot deel van het wijngaardareaal maakt deel uit van de Gols Heideboden, die vooral grote hoeveelheden topkwaliteit wijnen produceert. Deze buitengewone bodem en het milde Pannonische klimaat maken de teelt mogelijk van zeer diverse rode en witte druivenrassen met een unieke kwaliteit.
Ondanks de evenwichtige luchtvochtigheid en maximale zonne-uren zou dit alleen niet voldoende zijn om het hoge kwaliteitsniveau te bereiken dat van de wijnen wordt verwacht. Uiteindelijk is het de grondige en gepassioneerde zorg van ervaren wijnmakers die een onbelemmerde groei mogelijk maakt totdat de druiven hun perfecte rijpheid bereiken.