Roggio del Filare is robijnrood van kleur met lichte granaattinten. In de neus een intens, complex boeket met geuren van rijpe pruimen en kersen, leidend tot buitengewoon fascinerende kruidige en bloemige nuances. Geweldig karakter en essentie. Fluweelzachte tannines, sterke textuur, fruitig en gekruid. Een warm aanhoudend, vol en harmonieus mondgevoel. De kenmerken van de aroma's van Roggio del Filare lijken op die van Rosso Piceno Superiore maar dan krachtiger. Wat echter overheerst, is de kruidnagel onder de kruiden.
De druiven worden met de hand geplukt midden oktober in de vroege ochtend of late namiddag en in kleine kistjes geplaatst die gekoeld worden voordat ze in de kelder arriveren. De vinificatie vindt plaats in kleine temperatuurgeregelde roestvrijstalen gistingstanks. De maceratie op de schil duurt ongeveer 28 dagen. De veroudering vindt plaats in nieuwe Franse barriques gedurende 18 maanden.
Druif
70% Montepulciano, 30% Sangiovese
Prijzen
9+ De Grote Hamersma
Lekker bij
Gebraden rundvlees, stoofschotels, hertenbiefstuk, wild zwijn en hazenpeper