In de kleur is deze Cava Rosé Brut helder en diep roze met een violette schittering. In de geur vinden wij rode bessen. Een intensiteit met noten van balsamico en rijpe bosvruchten. Hij smaakt licht, fris met fruitige noten. De afdronk is aangenaam en droog.
Wat deze Cava's van Oriol Rossell bijzonder maakt, is dat er gebruik wordt gemaakt van oude wijnstokken met diepliggende wortels die veel smaak bovenhalen. Ze geven deze Cava body en diepgang. De druiven zijn afkomstig van Cal Cassanyes, de enige wijngaard van het domein dat op 150m boven zeeniveau ligt. Het terroir is hier arm met wat kalkachtige en zanderige leem. Deze wijngaard wordt biologisch geteeld.De wijn ondergaat een korte maceratie om de aroma's en de nodige kleur te verkrijgen.De fermentatie wordt uitgevoerd bij lage temperatuur om de aroma's van de druiven te behouden. Daarna rijpt hij minimaal 12 maanden in de fles.
Lekker bij
Als aperitief of bij een frisse salade, geitenkaas en desserts met roodfruit