90 jaar oude stokken aangeplant op een hoogte van 760 meter bij Nava del Rey. De bodem is gevormd uit kalk, zand, klei en alluviaal gesteente afgezet door de Duero rivier.
De trossen worden geoogst in de vroege koele ochtend om het behoud van natuurlijke zuren en delicate frisse fruitaroma’s te garanderen. De schillen weken 24 uur in de most op een gecontroleerde temperatuur van 7 ̊ C. om de overdracht van smaak en aromastoffen te bevorderen. Vervolgens wordt de most geperst en vergist op gecontroleerde temperatuur op Frans eiken vaten van 225 liter gedurende 18-20 dagen. De wijn rijpt 6 maanden op haar gistbezinksel in dezelfde vaten met een remontage om de 14 dagen.
Kleur is helder en strogeel. In de neus intens aroma van limoen, peer, ananas, venkel, groene kruiden en licht getoast eiken. Smaak van rijp wit fruit, tropisch, frisse zuren, mineraal en geïntegreerde houttonen.
Lange aanhoudende volle afdronk, met elegant gebalanceerde zuren.
Druif
Verdejo
Lekker bij
Gegrilde vis, gevogelte of kalfsvleesgerechten.