De wijn heeft een granaat rode kleur met robijnkleurige reflecties. Een evenwichtige complexiteit tussen rood en zwart fruit, winterkers en wit vruchtvlees met kruidige tonen van gebrande koffie. Dit is de geur van deze Barolo, die is ontstaan uit de ontmoeting van de verschillende Cru van het landgoed Negretti. Intrigerend en fris in de mond, elegante tannines en minerale smaak met een geweldige stijl. Een Ideale begeleider met gerechten uit de Piemontese keuken, van voorgerechten van ravioli gevuld met vlees en eekhoorntjesbrood tot hoofdgerechten met gebraden rundvlees.
Het resultaat van verschillende wijngaarden in de gemeente La Morra, de Barolo DOCG van Negretti, is een van die wijnen waar moderniteit wordt gecombineerd met traditie zoals ook gebeurt in de kelder, met gisting bij een gecontroleerde temperatuur en een eerste rijping in Allier barrique gedurende 8 maanden. om vervolgens gedurende nog eens 18 maanden in eiken vaten van 20 hl te gaan. Een streng sobere wijn die niet hoeft te knipogen om op te vallen gezien de charme die hij uitstraalt als je hem tijd in het glas geeft.
Fermentatie op de schil gedurende 14/18 dagen in roestvrijstalen vaten met een gecontroleerde temperatuur tussen 24/30 ° C. Spontane malolactische gisting. Daarna volgt rijping in Frans eiken (225L) gedurende 6 maanden en 18 maanden in Oostenrijks eiken (2500L).
Druif
Nebbiolo
Herkomst
Piemonte, Italië
Lekker bij
Pasta's met truffel of gebraden rundvlees
Artikel over Negretti | PDF