Cannubi is de plaats waar het voor Barolo allemaal begon. Op de oudst bekende nebbiolo-wijn uit Piemonte stond immers Cannubi op het etiket vermeld, nog geen Barolo. Deze mythische plek is tot op de dag van vandaag geroemd om de hoge kwaliteit en herkenbare uitwerking van het bijzondere microklimaat. Omringd door hogere heuvels zijn de wijngaarden goed beschermd en rijpen druiven hier iets vroeger dan gemiddeld.
Cannubi heeft stevige, maar fluwelen tannines en wordt gekenmerkt door uitbundige en herkenbare aroma's van rozenblaadjes, gedroogd rood fruit en specerijen. De afdronk is lang met tonen van teer en kruidigheid.
Lekker bij
Klassiek bij ossobuco, risotto met truffels of in combinatie met pasta funghi. Door de hoge zuurgraad ook heerlijk met typisch Italiaanse gerechten met tomatensaus.
*WEETJE: De familie Einaudi heeft ruim 50 jaar moeten onderhandelen om deze specifieke wijngaarden te kunnen bemachtigen. Sinds 1997 zijn deze extreem kostbare wijngaarden in hun bezit.