Citroen van kleur met een sterk aroma van mineraliteit en hints van munt. Uitstekende zuurgraad die een intense frisheid biedt. De structuur is vettig met een lange afdronk.
KLIMAAT
Typisch mediterraan, in het wijnbouwgebied van Vidigueira, waar de klimatologische omstandigheden het meest gematigd zijn in de regio Alentejo en een uitstekend microklimaat bieden voor de productie van kwaliteitswijnen.
GROND
Arme grond, zanderige leemgronden van granietoorsprong.
DRUIVENRAS
Het druivenras Antão Vaz is geleid in een oude wijngaard, op een perceel dat licht naar het oosten is blootgesteld, met een noord-zuid oriëntatie.
VINIFICATIE
Het druivenras Antão Vaz, afkomstig van een oude wijngaard, wordt handmatig geoogst in de vroege uren. Na een koude schilinweking van 24 uur vindt de fermentatie plaats in 500L Franse eiken vaten en betonnen tanks gedurende een periode van 20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. Na de fermentatieperiode ondergaat de wijn dagelijks battonage.
Gerijpt in betonnen tanks en Franse eiken vaten gedurende een periode van negen maanden.
Awards