Mooie droge roséwijn uit het Loiredal met aroma's van aalbes, aardbei en meer rood fruit. In de smaak licht pittig en peperig. Een wijn van de gastronomie. Heerlijk bij zomerse maaltijden.
Op de rechteroever van de Cher zijn de wijnstokken geplant op zandgronden rijk aan vuursteen, waarop de zonnestralen worden weerkaatst. De ondergrond is kalksteen.
Mechanische oogst, maceratie gedurende 6 tot 12 uur en persing. Statisch bezinken gedurende 48 uur. Alcoholische gisting bij lage temperatuur (17°-18°) gedurende 2 tot 3 weken. Rijping in vaten op fijne droesem tot februari-maart, geen malolactische gisting. Filtratie en botteling op het Domaine.
Druiven
Pinot gris 50%, Cot 30%, Pinot Noir 20%
Herkomst
Loire, Touraine, Frankrijk
Lekker bij
Als aperitief, asperges, Aziatische keuken, vleeswaren of gegrild vlees
Over Domaine Michaud
In het Hart van de Loire Vallei is ligt Domaine Michaud op de Rechteroever van de Noyers Sur Cher. Domaine Michaud is een wijnbedrijf die al 3 generaties met respect en tradities voorleeft. Hun Motto: “ Het streven naar kwaliteit door de expressie van ons Terroir.
De wijnen van Domaine Michaud worden nu gemaakt door Thierry Michaud (3e Generatie). Observeren en respecteren om te produceren, Dat is de inzet van Thierry Michaud om elk jaar prachtige wijnen te maken.
Thierry produceert 3 verschillende appellations, Touraine Chenonceaux, Touraine & Cremant de Loire op de 23 hectare die hij bezit die geplant zijn op heuvels op het zuiden. De bodems zijn van 2 soorten die elke zijn karakter hebben.