Blend van vier druivensoorten, twee witte: Chardonnay en Chenin, en twee rode: Cabernet en Pinot Noir om een soepele basiswijn te verkrijgen, met discrete aroma's, licht fruitig in de mond.
Op de rechteroever van de Cher zijn de wijnstokken geplant op zandgronden die rijk zijn aan vuursteen, waarop de zonnestralen worden weerkaatst. De ondergrond is kalksteen.
Handmatige oogst in kratten en vervolgens zachte pneumatische persing (1,5 kg druiven voor 1 liter most). Statische bezinking gedurende 48 uur. Alcoholische gisting bij lage temperatuur (19°-20°) gedurende 10 tot 15 dagen. Rijping in vaten op fijne droesem tot februari-maart, daarna filtratie. Geen malolactische gisting. In de kelder gedurende minimaal 15 maanden.
Koel serveren!! (6°-8°)
Druif
Chardonnay, Chenin, Cabernet, Pinot Noir
Herkomst
Toutaine, Loire, Frankrijk