AOC Touraine Chenonceaux
Cuvée gemaakt van een blend van Cot en Cabernet Franc, met aroma's van zwart fruit, Morello-kers of zelfs violet, zwarte bessen. De soepele en zijdezachte tannines geven deze wijn elegantie en een goed rijpingspotentieel.
Op de rechteroever van de Cher zijn de wijnstokken geplant op zandgronden, magere en steenachtige bodems die overtollig vocht snel afvoeren. De ondergrond bestaat uit kalksteen.
Wijn afkomstig van oude wijnstokken (meer dan 35 jaar) van Cabernet Franc en Cot, afzonderlijk gevinifieerd. Alcoholische gisting zonder gist, fermentatie in een ondergedompelde dop gedurende 15 tot 20 dagen met temperatuurcontrole. Malolactische gisting in november december. Gemengd in het voorjaar, gerijpt in vaten en gebotteld op het Domaine in september.
Rode wijn met aroma's van rijp fruit, morellen kers, zwarte bes met zijdezachte tannines, te serveren op kamertemperatuur. Open de fles 2 tot 3 uur voor het proeven.
Druiven
Cot, Cabernet Franc
Herkomst
Touraine, Loire, Frankrijk
Lekker bij
Vlees in saus, wild en allerlei kazen