De rode Valpolicella Classico DolceVera-wijn is gemaakt van 50% Corvina-, 20% Corvinone-, 25% Rondinella- en 5% Molinara-druiven, geproduceerd uit lokale wijnstokken die allemaal in de stad Villa van Negrar worden verbouwd, op een hoogte tussen 260 en 280m boven de zeespiegel. Een heuvelachtig gebied waarop de DolceVera-wijnstokken staan, zorgt voor een optimale blootstelling aan de zon voor de rijping van de druiven en een evenwichtige en rijkere alcohol productie.
De rode wijn Valpolicella Classico DolceVera verkrijgen ze door het persen van de verse, met de hand geoogste druiven, uitgesloten van de selectie voor de productie van Recioto- en Amarone-wijnen.
Ze gebruiken de druiven die in de eerste tien dagen van oktober zijn geoogst en die rijk zijn aan anthocyanen en polyfenolen die de wijn zijn typische rode kleur en een intens, maar tegelijkertijd delicaat aroma geven. Na het pletten en ontstelen laten we de druiven gisten in stalen tanks met maceratie op de schillen. Deze fase duurt ongeveer 10 dagen, bij een gecontroleerde temperatuur van 20°C, waarbij er op moet worden gelet dat er regelmatig wordt geslagen.
De rijping vindt plaats in stalen tanks gedurende 6 maanden, waarna we hem nog eens 3 maanden laten rijpen in flessen, waar hij zijn proces voltooit. In deze rustfase, in de donkere en stille kelder, staat de wijn niet echt stil, maar evolueert en verrijkt hij de aroma's die de druiven in de lente en zomer vóór de oogst hebben ingeademd. Vervolgens ontdek en ervaar je tijdens de proeverij de complexiteit van de plaats Villa, die het hele jaar door smaken, aroma's en kleuren heeft gegeven.
De Valpolicella Classico DolceVera toont een heldere, intense robijnrode kleur met paarse reflecties.
In de neus vallen primaire geuren van klein rood fruit, zoals kersen, en enkele plantaardige tonen op.
In de mond is de wijn intens en vrij persistent, en heeft hij een uitstekende balans tussen zuurgraad en zachtheid.
Druiven
50% Corvina, 20% Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara
Herkomst
Veneto | Italië