Badend in de zon en gekoeld door de Mistral wind, dit is een levendige Lirac-wijn met diepte en balans. Het heeft intense smaken van rood fruit gecombineerd met geuren van garrigue, die geleidelijk versmelten tot een lange, kruidige afdronk.
De druiven worden met de hand geoogst en zijn afkomstig van zand- en kleigronden met aan het oppervlak 'galets roulés' ook wel puddingstenen genoemd. De wijngaarden zijn aangeplant in terrassen liggend op het zuiden. Na de oogst worden de druiven ontsteelt, gekneusd en koud geweekt gedurende 12 tot 48 uur. Alcoholische gisting wordt gestart door inheemse gisten en gaat door bij gematigde temperaturen (24-28°C) gedurende ongeveer 20 dagen. De wijn rijpt in betonnen tanks en 20 tot 30 % van de wijn rijpt in 2 en 3 jaar oude eikenvaten gedurende 6 maanden.
Druif
Grenache, Syrah
Herkomst
Rhône | Frankrijk
Wijn-Spijs
Filet mignon en lamskoteletjes, vederwild, gebakken aardappelen met peterselie en knoflook