De Amarone Classico is het resultaat van een zorgvuldige selectie van alleen de hoogste kwaliteit druiven en een zeer rigoureus droogproces.
De druiven waarvan Brigaldara Amarone maakt, hangen in losse trossen met een goede blootstelling aan de zon. Voordat ze in kisten gaan om te rusten, worden de druiven zorgvuldig geselecteerd in de wijngaarden. Eventuele beschadigde of onvolmaakte exemplaren worden geëlimineerd. Alleen geschikte druiven worden gedroogd.
Na een droogproces van 120 dagen worden de druiven geperst en gefermenteerd. Bij het fermenteren worden alle nobele componenten van de druivenschil geëxtraheerd. De Amarone Classico is een wijn die de traditionele productiemethoden van het gebied weerspiegelt.
Alleen grote houten vaten worden gebruikt tijdens het rijpingsproces om ervoor te zorgen dat de fruitige aroma's niet worden weggedrukt door het hout.
Druivensoort | 50% corvinone, 20% corvina, 20% rondinella en 10% andere druiven |
Smaakprofiel | Concentratie met lichte vatrijping |
Lekker bij | Spicy Oosters, rood vlees, harde kaas, nagel- en komijnekaas, wild |
Oogstjaar | 2013 |
Regio | Veneto |
Herkomstbenaming | D.O.C.G. Amarone della Valpolicella |
Land | Italie |
Productiemethode | Conventioneel |
De Grote Hamersma
'Van harte! Voor deze wijn diende ik een nieuw 'veldje' aan te maken in de database in de subcategorie 'Alcoholpercentages': debuut van een 17-procentwijn. De hitte die in 2012 bezit had genomen van Veneto tekende ervoor. Verrassend genoeg hebben de frisheid en de zuren er niet onder te lijden gehad. Vijgen, dadels, pruimen op sap, kersenvlaaikersen, warme nootjes van de notenbar worden ons nog steeds vrij kwiek en vol elan aangereikt.