Blog - Wijnberichten

Clea

  • Geplaatst op
  • Door Maarten
Clea

D.O. Ribera del Duero is inmiddels een internationaal befaamde regio die de laatste jaren meerdere beroemde wijnen heeft afgeleverd. Clea is een wijn met een verhaal over kunst, ontwikkeld door de mannen achter Vintae.

Azienda Agricola Venea

  • Geplaatst op
  • Door Maarten
Azienda Agricola Venea

De Venea wijngaarden strekken zich uit langs 10 hectare wijngaarden in het gebied van Fossacesia vlak bij Chieti in de Abruzzen.
Venea is een verhaal van een familie met liefde en vriendschap.

Nittardi

  • Geplaatst op
Nittardi

Nittardi ligt in het hart van het Chianti Classico gebied. In de loop der jaren kwam het domein vaak in andere handen tot het in 1982 werd overgenomen door Peter Femfert, uitgever en galerijhouder in Frankfurt en zijn vrouw Stefania Canali, een geschiedkundige uit Venetië.
Stefania en Peter restaureerden Nittardi stap voor stap met zorg en liefde. De wijngaarden werden opnieuw beplant en in 1992 werd de oude ruimte met wijnvaten vervangen door een moderne wijnkelder. Een bekwaam team wijnliefhebbers werd samengesteld met Carlo Ferrini als consultant oenoloog, Antonio Spurio als de technisch directeur en Giorgio Conte als de commercieel directeur. De zoon van Stefania en Peter, Léon Femfert, is sinds begin 2013 volledig bij de wijngaard betrokken.

Sylvain Loichet

  • Geplaatst op
  • Door Maarten
Sylvain Loichet

Vernieuwend jong talent binnen een gevestigde orde

De vers afgestudeerde Sylvain wilde van meet af aan alleen met biologisch geteelde druiven werken, om het terroir van alle verschillende bourgogne appellaties zo goed mogelijk uit te drukken. Hij oogst handmatig en sorteert alleen rijpe druiven, waarbij een perfecte aromatische rijpheid in samenhang met alcohol en zuurgraad de basis vormt voor het maken van een hoge wijn.

Louis de Grenelle

  • Geplaatst op
Louis de Grenelle

De kelders van Louis de Grenelle bevinden zich in het centrum van Saumur, midden in het hart van de Loire. Louis de Grenelle (sinds 1859) is het laatste grote en nog echt onafhankelijke familiebedrijf en is gespecialiseerd in het maken van mousserende wijnen. Het bedrijf combineert oude traditionele produktiemethoden met de moderne manier van produceren. Het echtpaar Flao, zij verantwoordelijk voor de marketing en hij voor de financiele gang van zaken, heeft de dagelijkse leiding. Louis de Grenelle beschikt over twee bijzondere eigen wijngaarden die garant staan voor druiven van een uitzonderlijke kwaliteit.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »