Ontdek Domaine Collet

Ontdek Domaine Collet

Champagne met een verhaal van passie en puur vakmanschap

Voor de liefhebbers van champagne en verfijnde smaken is er goed nieuws: Domaine Collet Champagne is nu beschikbaar in Nederland via Elhorst Wijnen uit Oldenzaal. Dit bijzondere champagnehuis wordt gerund door drie broers en heeft een unieke benadering van wijnmaken die net zo sprankelend is als hun champagnes zelf. Hier ontdek je waarom Domaine Collet een aanwinst is voor zowel je eigen collectie als die van toonaangevende horecazaken.

De passie van een familiebedrijf
Domaine Collet ligt in het charmante dorp Fontaine Denis in de Côte de Sézanne, waar de drie broers Thomas, Vincent en Florent Collet hun familiebedrijf runnen. Het verhaal begon in 1973 toen hun vader René de basis legde voor wat zou uitgroeien tot een unieke champagneproducent. De broers zijn nu de hoeders van deze nalatenschap en leggen de nadruk op champagnes die hun terroir – de unieke combinatie van bodem en klimaat - weerspiegelen.

De kracht van terroir: een bijzondere smaakbeleving
Domaine Collet beslaat vijftien zorgvuldig beheerde percelen in Fontaine Denis, beplant met 60% Chardonnay en 40% Pinot Noir. De kalkrijke grond van de Côte de Sézanne geeft de druiven hun kenmerkende frisheid en mineraliteit. In de champagnes proef je uitgesproken citrusaroma’s, tonen van wit en geel fruit, en een romige, licht zilte afdronk. Deze natuurlijke elementen maken elke slok een smaakvolle beleving die moeilijk te evenaren is.


Duurzaam vakmanschap in elke fles
Vakmanschap betekent voor de broers Collet ook zorg voor de natuur. Met precisie en aandacht voor het milieu werken ze inmiddels volledig biologisch - een duurzame keuze die hun toewijding aan kwaliteit en natuurbehoud onderstreept. Voor liefhebbers van duurzame producten is Domaine Collet een verantwoorde keuze, zonder concessies te doen aan smaak.

Ons assortiment: voor elke gelegenheid een passende champagne
Nord-Sud: Een perfecte balans tussen noord en zuid, ideaal als aperitief of bij lichte voorgerechten.
Rosé: Een elegante en verfijnde rosé champagne, uitstekend te combineren met zomerse gerechten of desserts.
Empreinte de Terroir: De signatuur champagne van het domein, een blend van 67% Chardonnay en 33% Pinot Noir. Deze champagne biedt aroma's van appel, citrus, rode bessen en vers gebakken brood, met een romige, levendige smaakbeleving en een frisse afdronk.
Silex & Craie: Een expressie van de unieke terroir, met een minerale toets die prachtig past bij zeevruchten en schaaldieren.

collet champagne
Waarom Domaine Collet?
Of je nu een fijnproever bent, een ondernemer in de horeca, of simpelweg op zoek naar een exclusieve champagne om te delen met vrienden of familie, Domaine Collet biedt iets bijzonders:
• Een verhaal om te delen
Het familieverhaal en de passie achter Domaine Collet maken het drinken van deze champagne tot een persoonlijke ervaring, met een verhaal dat het verdient om doorverteld te worden.
• Terroir en karakter
De champagnes weerspiegelen hun herkomst, wat ze onderscheidt van grotere huizen.
• Veelzijdigheid en finesse
Met een breed assortiment biedt Domaine Collet een passende champagne voor elk moment en iedere gelegenheid - van aperitief tot dessert.
• Duurzaamheid
Hun biologische benadering spreekt de moderne consument aan en draagt bij aan een betere wereld.
• Exclusiviteit
Domaine Collet is via Elhorst Wijnen verkrijgbaar in Nederland, waardoor je geniet van een unieke champagnebeleving die niet op elke hoek te vinden is.

Proef en ontdek Domaine Collet zelf
Domaine Collet biedt een perfecte balans tussen traditie, vakmanschap en moderniteit. Of je nu een horecaondernemer bent die op zoek is naar iets bijzonders voor de kaart, of een champagneliefhebber die kwaliteit en karakter waardeert: deze champagnes zijn de ontdekking waard. Neem contact op met Elhorst Wijnen voor een proefervaring en laat je wijnassortiment fonkelen.

Neem contact op met Elhorst Wijnen om deze bijzondere champagnes te proeven. Mail naar [email protected] of bel +31 (0)541 363714


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »