Amandum, drie Generaties wijngeschiedenis in het hart van Friuli

Amandum, drie Generaties wijngeschiedenis in het hart van Friuli

Friuli Venezia Giulia, Moraro

De eerste stenen van Amandum werden gelegd in Friuli door de vastberaden Bianca, die de moed had om zich in een door mannen gedomineerde wereld te wagen. Haar dochter Anna breidde het wijngoed aanzienlijk uit, waarna het uiteindelijk in handen kwam van de kleinkinderen, Enrico en Carlo Alberto. Onder hun leiding is Amandum uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd wijnhuis.

Enrico en Carlo Alberto hebben zich toegelegd op het combineren van inheemse Friuliaanse druivensoorten met Franse variëteiten zoals Cabernet Franc, Sauvignon en Chardonnay, die door de rijke historie van de streek diep geworteld zijn. Amandum ligt in Gorizia, genesteld tussen de natuurlijke en eeuwenoude valleien van Isonzo en Vipacco. Het gebied wordt aan de noordkant beschermd door de majestueuze Julische Alpen en ondervindt invloed van de nabijgelegen Adriatische Zee, met de Isonzo-rivier als grens en uitzicht op de zachte vlakte van Isonzo.




Friuli Venezia Giulia, gelegen in het noordoosten van Italië, is een van de meest gerespecteerde wijnregio's van het land. De regio staat bekend om zowel witte als rode wijnen van hoge kwaliteit, hoewel het vooral beroemd is om zijn witte wijnen. Friuli Venezia Giulia grenst aan Oostenrijk, Slovenië en de Adriatische Zee. Deze ligging zorgt voor een divers klimaat, met invloeden van zowel de Alpen als de zee. Dit gematigde klimaat met warme zomers en koele nachten is ideaal voor wijnbouw. Gedurende eeuwen heeft de groene Isonzo-rivier dit landschap gevormd en unieke eigenschappen aan de wijnstokken gegeven.

De familie bewerkt dit prachtige land al drie generaties lang met passie. Sinds 2013 worden de druiven in deze oude wijngaarden op een natuurlijke en duurzame manier verbouwd. Door het gebruik van traditionele landbouwmethoden, zorgvuldige aandacht voor de planten en de beste technologieën in de wijnkelder, resulteren de lage opbrengsten in wijnen van absolute uitmuntendheid.

Enkele van de belangrijkste witte druivenrassen zijn Friulano, een inheemse druif die aromatische, frisse wijnen produceert met hints van amandelen en kruiden, verder komen ook de Sauvignon Blanc en Pinot Grigio veel voor. Andere witte rassen zoals Ribolla Gialla en Chardonnay worden ook verbouwd. Aan de rode kant zijn het Refosco, Pinot Nero, Merlot en Cabernet Sauvignon prominent aanwezig.





Wij zijn verheugd te kunnen melden dat wij sinds begin juni 2024 de importeur zijn van Amandum. Onze selectie omvat vijf wijnen: de typische Friuliaanse druiven Friulano en Refosco, evenals Pinot Nero, Sauvignon Blanc en Grey (Pinot Grigio).

Link naar het assortiment





    

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »